De drie onderdelen waarnaar verwezen wordt waren Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rikaard. Rikaard en Gullit deelden praktisch gesproken iets omdat ze allebei half Nederlands en half Surinaams waren, waardoor ze een opvallend donkerder uiterlijk kregen met vage golvende lokken. Om de een of andere vreemde reden speelde de Nederlandse triplet af en toe samen voor zijn optreden in Milaan, ondanks het feit dat Rijkaard en Van Basten tegelijkertijd in de boeken van Ajax Amsterdam stonden. Ruud Gullit schoof op van PSV Eindhoven richting Milaan, nadat hij eerder tegen enkele kleine Nederlandse clubs had gespeeld.

Het was Milan-regisseur Sylvia Berlusconi die het potentieel in de Nederlandse triplet zag en ze voor de seizoenen 1987-88 naar Milaan bracht, wat de hele tijd voor commotie zorgde. De drie spelers hadden echter een momenteffect. Rikaard kon zowel beschermend als voorzichtig op het middenveld spelen, Gullit was een getalenteerde en aanvallende middenvelder en Van Basten was een voorbeeldige objectieve doelpuntenmaker, die even goed met de twee voeten kon raken, net zo solide overal merkbaar. Milan won de Milan won hun eerste Italiaanse kampioenschap (Scudetto) voor een zeer lange tijd, waarbij Rikaard en Gullit allebei belangrijke toezeggingen deden. Van Basten droeg echter slechts elf wedstrijden het rode en donkere voetbaltenue van AC Milan, voortdurend overstuur door een onderbeenblessure. Een fysiek probleem dat later zou terugkeren en zijn roeping overhaast zou beëindigen.

Toen het seizoen 1988/89 begon, heerste er een idealistische houding rond Milaan dat deze groep ongelooflijke dingen zou gaan doen, en het aantrekkelijke voetbal en de tentoonstellingen in competities van eigen bodem lieten dat onmiskenbaar zien. Hoe dan ook, de groep stamelde ernstig in Europa en niettegenstaande enkele echt zwakke tentoonstellingen bereikte de halve laatste tegen een uitzonderlijk solide Real Madrid. Het was normaal dat de gratis scorende Hugo Sanchez en zijn partners snel een einde zouden maken aan de voorsprong van Milan in de competitie voor dat seizoen . Het leek duidelijk dat pad in de belangrijkste etappe in het Bernabeu toen Sanchez de Real in de eerste helft op voorsprong zette. Hoe dan ook, Rijkaard en Carlo Ancelotti controleerden en rangschikten de Milanese bescherming, aangezien ze veel meer dan één toestroom van aanvallen hadden opgezet. De monsterarena werd tot rust gebracht toen Milan een gelijkmaker scoorde tegen het verloop van het spel, toen een kopbal van Van Basten de lat raakte en via de achterkant van doelman Buoy terugkaatste in het net.

De twijfelaars zeiden dat echte in ieder geval de tweede etappe in San Siro zou vereisen. Ze moesten terugkrabbelen op alles wat er werd gezegd toen Milaan’s eigen structuur op de lange termijn elkaar ontmoette op het Europese podium en de Spaanse helden tuimelden naar waarschijnlijk het zwaarste verlies in Europa. Het was Carlo Ancelotti verrassend genoeg die Milan op voorsprong zette met een geweldige drive vanaf 30 meter. Niet lang daarna kopte Frank Rijkaard de tweede naar huis, en een ander doelpunt van Gullit stuurde Milan in de rust met 3-0 binnen. Een paar momenten in de daaropvolgende halve indicaties van de praktisch helderziende regeling die zich had ontwikkeld tussen het Nederlandse drietal in de minder dan twee seizoenen dat ze samen hadden gespeeld, werd ooit een stap gezet, toen Gullit en Rijkaard erbij kwamen om de bal op de plaat te leggen naar Van Basten, die klinisch de bal in het Real-net sloeg. De arena steeg als één om deze gedenkwaardige bijeenkomst van voetballers te prijzen. Het nabijgelegen Donadoni zette alles op alles om een ​​uitzonderlijke triomf te verslaan, en toen het nieuws brak dat Milan relatief donkere paarden Steaua Boekarest zou ontmoeten in de laatste die in Barcelona zou worden gespeeld, was de neiging dat de prijs voor het oprapen lag.

Evaluaties zijn dat meer dan 80.000 Milanese bondgenoten oprukten naar het Camp Nou om hun gekoesterde groep te zien spelen in de laatste. Ondanks het feit dat Steaua de donkere paarden waren, hadden ze drie jaar eerder de Europacup gewonnen en waren ze subliem opgesteld door de geweldig bekwame Gheorghe Hagi en toch de moeite waard om op gepaste wijze te bekijken. Hoe dan ook, toen het spel op gang kwam, werd het al snel onmiskenbaar dat dit een buitengewone voetbalploeg was, en een triomf verkregen door in stijl te spelen was onvermijdelijk. Het belangrijkste doel liet niet lang op zich wachten, want een ongelooflijk schot van Van Basten, een dwarsschot, werd net gepareerd door de Steaua-doelman en Gullit was ter plaatse om de bounce terug naar huis te duwen.

Gedeeltelijk via de aanvoerder werd een groot deel van een Milanese corner geruimd onder leiding van Van Basten en met nog zeven minuten te gaan tot de rust scoorde Gullit zijn tweede van de avond toen hij een volley in de bovenkant van het net sloeg om er 3 van te maken. -0 en voor alle doeleinden het afsluiten van de wedstrijd als een uitdaging. Binnen een moment van de daaropvolgende helft, werd op dat moment doelstelling nummer vier vastgelegd, dit keer met Van Basten die op nog een ideale pass van Rijkaard-inch liep om de bal naar huis te leiden. Milan haalde zonder twijfel de voet van het gas om de wedstrijd van de Steaua-groep overbodige discipline te voorkomen, met als extra kenmerk de vervanger van Ruud Gullit met nog dertig minuten op de klok, een indicatie van de onvergelijkbaarheid van Milan in het recreatiecentrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.