De Nederlandse stad Arnhem ligt in Oost-Holland aan de oevers van de Nederrijn, terwijl de sterke stroom Rijn iets verder naar het zuiden ligt. Naar Arnhem werd voor het eerst verwezen in de late negende eeuw, maar er is veel bewijs om aan te nemen dat menselijke nederzettingen ongeveer 70.000 jaar eerder in de buurt waren.

De eigenlijke stad werd gesticht in de dertiende eeuw en totdat het in 1585 belangrijk bleek te zijn voor de Zeven Verenigde Nederlanden der Nederlanden, was het in feite de locatie geweest van verschillende krachtgevechten. De Fransen waren dicht bij de aspiraties van Arnhem en pas in het midden van de negentiende eeuw kwam er harmonie in Arnhem. De stad en de omliggende regio stond bekend als een aangename ruimte van Holland.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Arnhem de locatie van een bekend gevecht toen de voortstuwende geallieerden probeerden een sprong voorwaarts naar Duitsland te maken. In juni 1944 waren de geallieerden aangekomen aan de kust van Normandië en waren op weg naar hun definitieve doel, Berlijn. Arnhem en de omliggende regio hadden verschillende belangrijke uitbreidingen die de Rijn overstaken, die, wanneer ze foutloos werden genomen, de geallieerden een koers naar Duitsland zouden toelaten.

Activity Market Garden was een luchtoperatie in september 1944 om de uitbreidingen te krijgen, maar de missie mislukte. De stad werd uiteindelijk bevrijd door Canadese strijders in april 1945.

Vandaag de dag is Arnhem een ​​primair spoorlijncentrum met treinen die zich haasten naar bezwaren zo ver als Moskou. De Burgers Zoo is misschien wel de meest mainstream van Nederland en daar bevindt zich het National Heritage Museum net buiten de stad.

Het Gelredome is de thuisbasis van Vitesse Arnhem en was de belangrijkste voetbalarena om een ​​uitschuifbaar veld te markeren. Hierdoor komt er meer lucht en regelmatig licht bij het gras.